Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției deține următoarele informații centralizate cu privire la situația epidemiologică:
- 10370 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
- 46 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
- 2471 pacienți vindecați;
- 153 pacienți internați în spital;
- 15 pacienți internați la ATI, din care un pacient intubat;
- 1715 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
- 1641 persoane carantinate;
- 45.454 teste efectuate până în prezent;
- 705 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
- 402 persoane decedate de la începutul pandemiei;

Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică și că pot suferi modificări

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 91 de misiuni.

Cele 116 efective angrenate au procedat la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la menținerea ordinii și siguranței publice, la respectarea măsurii de carantinare/izolare de către persoanele aflate în locațiile declarate.

În executarea misiunilor au fost utilizate 33 mijloace de mobilitate. La TELVERDE 0800 800 165 s-a primit o sesizare cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care este în verificare la instituțiile abilitate.

Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate șase persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

S-au verificat cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă peste 40 de agenți economici. Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4000 lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și