- 13469 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
- 147 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
- 2808 pacienți vindecați;
- 251 pacienți internați în spital;
- 12 pacienți internați la ATI, din care un pacient intubat;
- 2559 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
- 2285 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
- 53601 teste efectuate până în prezent;
- 1110 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
- 520 persoane decedate de la începutul pandemiei;

Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică și că pot suferi modificări.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 86 de misiuni.

Cele 111 efective angrenate au procedat la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la menținerea ordinii și siguranței publice, la respectarea măsurii de carantinare/izolare de către persoanele aflate în locațiile declarate.

În executarea misiunilor au fost utilizate 35 mijloace de mobilitate. La TELVERDE 0800 800 165 s-au primit două sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare de către instituțiile abilitate.

Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate două persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

S-au verificat cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă peste 60 de agenți economici. Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 3000 lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și