- 4858 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
- 254 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
- 1698 pacienți vindecați;
- 260 pacienți internați în spital;
- 19 pacienți internați la ATI, din care opt pacienți intubați;
- 1091 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
- 1932 persoane carantinate;
- 28838 teste efectuate până în prezent;
- 98 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
- 193 persoane decedate de la începutul pandemiei;

Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică și pot interveni modificări.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, în sistem integrat, 58 de misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore.

Au fost angrenate 98 de efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară), pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurii de către persoanele carantinate/izolate în locația declarată.

În executarea misiunilor au fost utilizate 37 mijloace de mobilitate. La TELVERDE 0800 800 165 au fost primite două sesizări pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare de către instituțiile abilitate. S-au verificat pentru respectarea măsurilor stabilite în această perioadă peste 50 de agenți economici.

În timpul executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional nouă persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 1000 lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și