"Stratul de zăpadă măsura pana la 33 cm la staţia meteo Iezer, 22 cm în Poiana Borşa, 18 cm în Pasul Gutâi, 14 cm în Baia Borşa şi la Firiza, 10 cm la Cavnic (domeniul schiabil), 8 cm la Târgu Lăpuş şi Ocna Şugatag. În municipiul Baia Mare a ajuns la 6 cm", a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, debitele pe principalele cursuri de apă din judeţul Maramureş sunt variabile.

"Cursurile de apă au nivelurile şi debitele variabile. Nu au fost semnalate sau înregistrate probleme. Nu este gheaţă pe malurile principalelor cursuri de apă din bazinele hidrografice din judeţ", a afirmat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş.

Aceasta a mai precizat că pe toate drumurile naţionale, judeţene şi comunale traficul decurge în condiţii de iarnă.

"Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm se găseşte pe partea carosabilă a DN 18, la Vişeu de Sus şi pe DN 17C, Dealul Ştefăniţei, limita dintre judeţul Maramureş şi Bistriţa-Năsăud. Pe DN 18, în Pasul Prislop (1.400 metri altitudine), stratul de zăpadă frământată măsoară până la 2 cm. Celelalte sectoare de drumuri naţionale au carosabilul curat şi umed. Sectoarele de drumuri judeţene au partea carosabilă curată şi umedă", a mai arătat Dan Bucă.

Conform aceleiaşi surse, angajaţii secţiei de drumuri naţionale au acţionat cu 30 de utilaje şi au împrăştiat 325 tone de material antiderapant.

De asemenea, pe sectoarele de drumuri judeţene s-a intervenit cu 36 de utilaje şi s-au împrăştiat 496 tone de material antiderapant.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet