Femeia s-a prezentat în seara zilei de 13 aprilie la Unitatea Primiri Urgențe a SMURD cu simptome specifice gripei și în scurt timp, în ciuda tuturor eforturilor făcute de medic și a îngrijirilor primite, a decedat.

Evoluţia extrem de rapidă a stării pacientei, care a culminat cu decesul, i-au dus pe medici la concluzia că ar fi fost infectată cu virusul AH1N1 aşa că i-au prelevat probe care au fost trimise pentru analiză către Institutul cantacuzino de la Bucureşti.

„La Spitalul Judeţean de Urgenţă i s-au recoltat probe cu un kit special şi au fost trimise la Bucureşti. În cazul bronopneumopatiilor la pacienţii de o anumită vârstă este procedura standard. Aşteptăm rezultatele analizelor, nu este cazul să ne panicăm”, a declarat Rareş Pop, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş.

Medicii aşteaptă rezultatele Institutului Cantacuzino care să confirme sau să infirme acest diagnostic. În cazul în care rezultatele vor fi pozitive se va derula o anchetă în vederea depistării tuturor persoanelor care au intrat în contact cu maramureşeanca decedată.

Gripa porcină este o afecţiune respiratorie cu un grad ridicat de contagiozitate transmiţându-se de la om la om, simptomele fiind asemănătoare cu cele ale gripe seoniere, dureri musculare, cefalee, frisoane, oboseală, vomă, diaree. Dacă este tratată în faza incipientă boală este vindecabilă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și