Deoarece atunci cand nu sunt folosite legal articolele pirotehnice pot deveni extrem de periculoase, politistii maramureseni au fost si sambata, 30 decembrie, la datorie, si au continuat activitatile de prevenire si combatere a comertului ilicit cu astfel de produse. Pe tot parcursul zilei, politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, sprijiniti de cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, au efectuat controale la societatile comerciale autorizate sa desfasoare operatiuni cu articole pirotehnice, dar au fost prezenti si in zona targurilor, pietelor sau centrelor comerciale, pentru a depista persoanele care ofera ilegal spre vanzare petarde si artificii.

In cadrul activitatilor de control desfasurate la un magazin de pe bulevardul Traian din Baia Mare, politistii au gasit 4 170 articole pirotehnice expuse spre vanzare, fara a avea etichete si instructiuni de folosire in limba romana.

De asemenea s-a constatat ca administratoarea societatii, o baimareanca de 44 de ani, a depozitat ilegal noua baterii de artificii din categoriile F3 si F4. Intreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicata in vederea expertizarii.

Pentru neregulile constatate politistii au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 11.000 de lei, au ridicat in numerar suma de 1.000 de lei si au intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de utilizare fara drept de articole pirotehnice, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa se dispuna masuri legale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet