Potrivit unor administratorii de pârtii din Munții Gutâiului și Pietrosul Rodnei, stratul de zăpadă oscilează între 25 și 80 de cm, se poate schia în condiții foarte bune, vizibilitatea atmosferică este perfectă, iar instalațiile de telescaun funcționează pe toate pârtiile.

Pe pârtiile de schi din Șuior și Cavnic au fost activate tunurile de zăpadă pentru a spori stratul de omăt de la baza pârtiilor. Unul dintre administratorii pârtiilor de schi din stațiunea montană Cavnic, Cristian Costin, a declarat vineri pentru AGERPRES că stratul de zăpadă are o grosime cuprinsă între 40 și 70 cm.

"Se poate schia în condiții foarte bune, zăpada e aproape înghețată tot timpul zilei din cauza temperaturilor scăzute. Cele patru pârtii de schi vor fi deschise la sfârșitul săptămânii, dar și în perioada Crăciunului și Anului Nou", a spus Cristian Costin.

În stațiunea turistică Borșa din Munții Pietrosul Rodnei stratul de zăpadă a ajuns la 65 cm, iar în stațiunea Mogoșa și Izvoarele măsoară 50 cm.

Începând de vineri, Primăria municipiului Baia Mare, prin compania de transport public "Urbis", pune la dispoziția celor interesați curse speciale de transport care fac legătura dintre oraș și stațiunile montane Cavnic și Șuior.

În județul Maramureș sunt operabile pârtiile de schi din stațiunile Șuior-Baia Sprie, Roată-Cavnic, Icoană-Cavnic, Borșa, Mogoșa-Baia Sprie și Izvoarele.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și