Lucrurile nu sunt deloc aşa cum le vedem în filmele americane. Băimărenii încep să înţeleagă rolul important pe care îl are un psiholog în societatea în care trăim.

A merge la psiholog devine ceva normal în municipiul Baia Mare, considerat a fi oraşul din Ardeal unde există cei mai mulţi psihologi. Mădălina Palfi, psiholog băimărean, a declarat, pentru Axanews.ro, că în municipiul de pe Săsar se organizează multe cursuri cu profesori de la Bucureşti, fiind foarte mulţi doritori care iau parte la aceste cursuri.

“Eu spun că a crescut în fiecare an cu 10% numărul celor care aleg să vină la psiholog. Dacă acum 15 ani aveam un om pe săptămână care solicita terapie sunt acum zile când ai unul sau doi pe zi, pentru că mai mult nu se poate, mai ales când ai de făcut şi examinări dimineaţa. Dacă cei mai mulţi erau vara, pentru că veneau din străinătate, unde o şedinţă la psiholog costă 100 -150 euro şi la noi e de 10 ori mai puţin, acum sunt oameni care nu au fost în străinătate şi care apelează la psiholog”, a arătat Mădalina Palfi.

Ce probleme au băimărenii zilelor noastre? Sunt depresivi, anxioşi şi face atacuri de panică: “Ca şi vârstă, cei mai mulţi sunt oameni până în 45-50 de ani care apelează la psiholog, iar problemele lor sunt legate de anxietate, această tensiune pe care o simţim fără un motiv anume, atacurile de panică, depresiile de diferite grade, uşoare, medii sau severe şi cele mai întâlnite sunt, mai ales în ultimii doi-trei ani, problemele de cuplu”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet