"Pe toate sectoarele de drum din judeţ, traficul rutier are loc în condiţii de iarnă. Sectoarele de drumuri naţionale au carosabilul curat şi umed, cu excepţia DN18, în Pasul Prislop, unde pe partea carosabilă se găseşte un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 2 cm. S-a acţionat pe sectoarele de drumuri naţionale cu 15 utilaje şi s-au împrăştiat 44 tone de material antiderapant. Sectoarele de drumuri judeţene au carosabilul curat şi umed. Pe sectoarele de drumuri judeţene s-a intervenit cu 8 utilaje şi s-au răspândit 92 tone de material antiderapant Sunt tronsoane de drum în zona de munte unde exista depuneri de polei. Vizibilitatea în trafic este redusă în Pasul Prislop între km 162 şi km 175 sub 100 de metri. (...) Vântul va mai prezenta intensificări în cursul zilei, cu viteze la rafală în general de 45- 55 km/h, iar în zona montană înaltă intensificările vor fi temporare, cu rafale de peste 80- 90 km/h viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi scăzută", a spus Dan Bucă.

Stratul de zăpadă măsura până la 50 cm la Cavnic, 41 cm la Firiza, 40 cm la staţia meteo Iezer şi în Pasul Gutâi, 35 cm la Băiuţ, 26 cm în Baia Borşa, 18 cm în Poiana Borşa şi 16 cm la Târgu Lăpuş.

Specialiştii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureş au semnalat gheaţă la malurile râurilor Vaser şi Cavnic, iar pe râul Lăpuş curg sloiuri de gheaţă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și