"Vizibilitatea în trafic este redusă de ceaţă, sub 150 de metri., pe DN 18, în Pasul Prislop (1.400 metri altitudine între judeţele Maramureş şi Suceava), între km 165 şi km 175. Vântul prezintă intensificări temporare pe crestele montane. Pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 156 şi km 181 se găseşte un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 centimetru. Carosabilul este curat şi uscat pe DN 1C şi E58, respectiv curat şi umed pe celelalte sectoare de drumuri naţionale", a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, în ultimele ore s-a acţionat pe sectoarele de drumuri naţionale cu 9 utilaje şi s-au împrăştiat 18 tone de material antiderapant.

"S-a lucrat cu freza pentru lărgirea părţii carosabile în Pasul Gutâi (900 metri altitudine). Sectoarele de drumuri judeţene au carosabilul curat şi umed. Pe sectoarele de drumuri judeţene s-a intervenit cu 23 utilaje şi s-au răspândit 147 tone de material antiderapant. S-a lucrat la lărgirea părţii carosabile în zona de munte", a mai precizat Dan Bucă.

Stratul de zăpadă măsura până la 65 cm la Cavnic, 62 cm în Pasul Gutâi, 58 cm la Firiza, 47 cm în Baia Borşa, 36 cm în Poiana Borşa, 33 cm la staţia meteo Iezer şi la Târgu Lăpuş, 24 cm în Baia Mare, 19 cm la Sighetu Marmaţiei şi 18 cm la Ocna Şugatag.

De asemenea, a fost semnalată gheaţă la malurile râurilor Tisa, Vişeu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Lăpuş, Cavnic şi Săsar, iar pe râul Cavnic curg sloiuri de gheaţă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și