Potrivit acesteia, cei trei minori de naţionalitate franceză au părăsit sediul Asociaţiei Meusiana pentru Salvarea Copilului, Adolescentului şi a Adulţilor din localitatea Borcut, unde erau cazaţi, fără acceptul personalului.

"Pentru căutarea celor trei minori, doi băieţi şi o fată, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, au fost mobilizaţi de îndată poliţişti şi jandarmi care au început imediat căutările. Întrucât în proximitatea centrului se află o zonă împădurită, a fost solicitat şi sprijinul câinilor de urma de la Grupa Canină", a precizat Florina Meteş.

Conform acesteia, la ora 13,00 ( în cursul zilei de joi n.red.), unul dintre minori s-a întors singur la centru, iar ceilalţi doi au fost căutaţi în continuare pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare de teren greu accesibil dintre localităţile Cufoaia - Borcut - Răzoare - Târgu Lăpuş.

"Copiii au fost găsiţi în pădure în jurul orei 14,40 cu sprijinul "colegilor" Vis şi Teba, conduşi de agent şef adjunct Ţâtoc Alin şi agent principal Coste Denis. Pe perioada plecării, minorii nu au fost victime ale niciunei infracţiuni. Aceştia au fost predaţi educatorului A.M.S.E.A.A", a mai precizat reprezentantul IPJ Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet