La data de 24 ianuarie, în intervalul orar 11:20 – 11:30, în timp ce se afla în fața imobilului în care locuiește, un bătrân în vârstă de 77 de ani a apelat la trei persoane necunoscute care se aflau la ghena de gunoi, pentru a-l ajuta la îndepărtarea zăpezii din fața scării imobilului, oferindu-le acestora pentru serviciul prestat suma de 15 lei.

După ce au curățat zăpada, aceștia i-au solicitat bărbatului un pahar cu apă, așteptând la ușa imobilului, context în care, profitând de starea de sănătate a victimei și neatenția acesteia, i-au sustras din holul imobilului, un telefon mobil.

În aceeași zi, în jurul orei 16:00, una dintre cele trei persoane a revenit la domiciliul victimei pentru a-i înapoia telefonul, dar i-a cerut acesteia suma de 20 lei. În momentul în care reclamantul se pregătea să-i înmâneze suma de 20 lei, autorul, văzând în portmoneul victimei o sumă mai mare de bani, i-a sustras suma de 500 lei și a fugit.

În jurul orelor 17:20, pe baza semnalmentelor oferite de către persoana vătămată, o patrulă de poliție a identificat pe strada Gării trei persoane de sex masculin, dintre care s-a stabilit că doi sunt posibilii autori ai faptelor de furt, reușindu-se recuperarea sumei de 200 de lei.

A fost recuperat totodată și telefonul mobil pe care polițiștii l-au găsit asupra celui de-al treilea bărbat identificat.

În cauză se desfășoară cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută de art. 228, alin. 1, din Codul Penal.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet