În fapt, la data de 14.09.2016, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației – Sectorul Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte a sesizat D.G.A. – S.J.A. Maramureș, cu privire la faptul că, la data de 11.06.2016, a participat, alături de alți polițiști de frontieră, la o activitate de constatare în flagrant a unei infracțiuni de contrabandă, comisă de către I.I., de 25 ani, din Maramureș.

Acesta a fost depistat în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 1319 pachete conținând țigări netimbrate, fără documente de proveniență, sens în care pe numele său a fost înregistrat dosar penal pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.

La data de 14 septembrie a.c., în timp ce era audiat în calitate de suspect de către agentul de poliție, I.I. i-a solicitat să propună o soluție favorabilă în dosarul în care era cercetat, promițându-i că îi va remite, în schimb, suma de 200 euro. Funcționarul M.A.I. a refuzat categoric oferta, informând imediat conducerea Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte și sesizând în scris Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș.

Joi, 15 decembrie a.c., I.I. s-a prezentat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte pentru a fi audiat de către agentul de poliție în calitate de inculpat, context în care i-a remis celui din urmă suma de 500 euro, în scopul menționat, echipa operativă, condusă de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, intervenind la scurt timp.

I.I. a fost reținut pentru 24 de ore pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de dare de mită, iar astăzi a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, fiind emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale - Cluj Napoca.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet