În Pasul Gutâi s-a intervenit cu 6 utilaje plus pentru fluidizarea traficului. Începând din seara de 20 februarie, s-a acționat preventiv cu material antiderapant. În Pasul Gutâi au fost disponibile aproximativ 200 tone de sare.

În zona Cavnic, pe DJ 184, 4 utilaje de deszăpezire s-au aflat la datorie. Pentru această zonă există momentan în stoc circa 200 tone de material antiderapant.

Autoritățile recomandă conducătorilor auto să respecte măsurile necesare traficului în condiții de iarnă, să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni, dar și în zonele unde observă un aflux mare de persoane, precum și la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun. Pentru deplasările din această perioadă, recomandăm conducătorilor auto să adopte un comportament preventiv la volan, să respecte indicațiile polițiștilor și indicatoarele rutiere, să-și echipeze corespunzător autovehiculele cu lanțuri pentru a putea circula în siguranță în condiții de iarnă.

Autoritățile reamintesc șoferilor că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate și cu dispozitive antiderapante. Este necesar ca maşinile de mare tonaj să fie dotate cu lanţuri, cauciucuri de iarnă şi saci cu nisip.

Informații furnizate de Instituția Prefectului Județul Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet