În cadrul audierii publice s-a urmărit consultarea mediului de afaceri maramureșean cu privire la măsurile care ar trebui luate pentru dinamizarea activității economice din județ și pentru susținerea firmelor grav afectate de pandemie.

”Deși la nivelul măsurilor de distanțare socială se vorbește despre o relaxare, în mediul economic este imperios necesar să existe o mobilizare maximă, pentru a putea dinamiza activitatea și producția locală. Interesul autorităților județene și al administrațiilor locale este ca maramureșenii să poată să se întoarcă la muncă, în cel mai scurt timp, pentru a reporni motoarele economiei locale și județene. În dezbaterea extrem de pertinentă care s-a întins pe parcursul a mai mult de două ore, am discutat despre ce putem face pentru a veni în sprijinul maramureșenilor care sunt cei mai afectați de criza sanitară care, astăzi, s-a transformat într-o criză economică”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.
Președintele Consiliului Județean a subliniat faptul că, în cadrul unui parteneriat care va fi încheiat cu Instituția Prefectului, dar și cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș, vor fi identificate acele familii care trec cel mai greu prin criza economică. Astfel, se încearcă constituirea unui ”Fond de Solidaritate” care să vizeze familiile de maramureșeni unde ambii parteneri au avut de suferit, respectiv unul a fost trimis în șomaj tehnic și altul în șomaj sau, chiar mai grav, unuia dintre ei i s-a desfăcut contractul de muncă, iar celălalt este în șomaj sau șomaj tehnic.

”Acest fond de solidaritate va fi asigurat de către administrația județeană și de către autoritățile locale, însă nu vor fi acordate sume de bani, ci se va oferi necesarul de alimente și/sau produse de protecție pentru a ieși sănătoși din această încercare prin care trece întreaga țară. Prefectura în colaborare cu autoritățile locale vor identifica familiile cel mai greu încercate, AJOMF va prezenta situația înregistrată la nivelul Agenției, iar administrația județeană în colaborare cu primăriile vor indentifica măsurile menite să vină în ajutorul acestora”, a declarat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet