La data de 18 aprilie a.c., Poliţia Baia Sprie a fost sesizată cu privire la comiterea unei tentative la înşelăciune.

În jurul orei 14.00 o femeie din Satu Nou de Sus a fost sunată de un bărbat care s-a recomandat a fi medic. Acesta i-a spus că fiica ei a suferit un grav accident de circulaţie şi este necesar ca ea să fie supusă unor intervenţii chirurgicale ce trebuie plătite în avans. Individul i-a cerut femeii să se întâlnească la Spitalul Judeţean însă, întrucât victima nu se poate deplasa, interlocutorul i-a spus că va reveni cu un telefon pentru a i se comunica adresa şi va trimite pe cineva la domiciliu ei să preia banii.

La scurt timp de la încheierea conversaţiei a sosit acasă fiica femeii care a anunţat poliţia.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune, în vederea identificării autorilor.

Pentru a evita să deveniţi victime ale escrocilor, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.
În niciun caz nu daţi crezare imediat unor „poveşti” anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificaţi informaţia printr-un apel la 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Într-adevăr, unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, dar nu şi în cazul serviciilor medicale de urgenţă. De aceea, în niciun caz nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi – nu faceţi decât să cădeţi în plasa întinsă de cei care doresc să profite de lipsa dumneavoastră de informare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și