”Am făcut controale privind comercializarea produselor specifice Sărbătorilor Pascale, în speţă carne, peşte, produse de patiserie. S-a verificat un număr de 20 de operatori economici, s-a controlat o cantitate de peste 1.000 de kilograme de carne, s-au oprit temporar de la comercializare o cantitate de 45 de kilograme de carne”, a declarat Olivia Ardelean, comisar şef adjunct CJPC Maramureş.

Comisarul spune că neregulile găsite se referă în special la modul de etichetare a produselor.

“S-au găsit la comercializare produse care nu aveau trecute pe ele data limită de consum, s-au găsit produse care aveau eticheta incompletă şi produse care nu avea specificaţia de alergeni. Iar în ceea ce priveşte peştele, s-a găsit la comercializare, din fericire doar o singură conservă care, deşi era în termenul de valabilitate, prezenta miros de alterat”, a mai spus Ardelean.

Controalele la agenţii economici care comercializează produse alimentare se vor intensifica în această perioadă, până la Sărbătorile Pascale, iar comisarii recomandă maramureşenilor să-şi facă toate cumpărăturile, inclusiv carnea de miel, doar din locuri special amenajate şi autorizate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și