”Condamnă inculpatul A.M.O. la pedeapsa rezultantă de 2 ani 2 luni si 10 zile închisoare; Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere si stabileste termen de supraveghere de 3 ani; Deduce retinerea si arestul preventiv; Mentine măsura controlului judiciar; Condamnă inculpatul M.A.M. la pedeapsa de 1 an si 2 luni închisoare; Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere si stabileste termen de supraveghere de 2 ani; Deduce retinerea; Mentine măsura controlului judiciar; Respinge cererea inculpatului M.A.M. de constatare a încetării de drept a măsurii controlului judiciar”, se arată în decizia pe scurt a Tribunalului Satu Mare.

Luni, 7 ianuarie 2019, în jurul orei 16.30, după o ”tranzacţie”, maşina în care se afla traficantul a fost înconjurată de echipajele de anchetatori, iar bărbatul a fost încătuşat şi dus la audieri.

Asupra bărbatului, care se numeşte Marțian Ovidiu A., s-au găsit 36 de pastile de ecstasy, pe lângă cele 63 pe care acestea le vânduse investigatorilor sub acoperire în timpul tranzacţiilor autorizate.

În urma interogatoriului care s-a derulat la sediul DIICOT Satu Mare, Marțian A. a fost reţinut pentru 24 de ore, iar marţi a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cel de-al doilea bărbat aflat în mașină a fost pus în libertate, potrivit informațiilor PresaSM.
Apărătorul lui A., avocat Simona Paşcu, susţine că acesta a fost sincer în timpul audierilor.

„Clientul meu nu a făcut alte vânzări, decât cele către poliţişti autorizaţi. De altfel, el a dat dovadă de bună-credinţă, şi-a recunoscut fapta şi a arătat că a fost doar o activitate de conjunctură”, a declarat pentru Adevărul, avocata Paşcu.

Acţiunea de prindere în flagrant fost realizată de un echipaj complex din care făceau parte poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Satu Mare şi ofiţeri ai Brigăzii de Operaţiuni Speciale, sub supravegherea unui procuror al DIICOT Oradea.

Citește și

Herodot Grup Sighet