Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 13.01.2015, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului Boldiş Valer,pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi viol. În data de 12.01.2015, faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în data de 12.01.2015, în jurul orelor 22.30, inculpatul Boldiş Valer a pătruns în locuinţa persoanei vătămate E.A. şi i-a propus să întreţină un raport sexual. Deşi persoana vătămată a refuzat şi i-a solicitat să părăsească locuinţa, inculpatul a exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în acest fel fiind constrânsă să întreţină un raport sexual oral cu inculpatul. Persoanei vătămate i-au fost cauzate leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 12-13 zile de îngrijiri medicale. La data de 13.01.2015, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

"Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", au precizat oamenii legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și