Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 2 iulie, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului Rostaş Zoltan, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de tâlhărie şi furt calificat. La aceeaşi dată faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

„Ora infractorului”

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în data de 1 iulie, în jurul orei 18.47, în timp ce se afla într-o piaţă din municipiul Baia Mare, inculpatul Rostaş Zoltan a încercat să sustragă prin smulgere poşeta persoanei vătămate N.L., după care a exercitat acte de violenţă asupra martorului N.G., pentru a-şi asigura scăparea. În aceeaşi zi, în jurul orei 19.46, inculpatul Rostaş Zoltan a pătruns prin efracţie într-o anexă a unui imobil în construcţie, situat pe raza municipiului Baia Mare, şi a sustras din interior mai multe bunuri în valoare de 250 lei. La data de 3 iulie 2015, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

„Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au arătat oamenii legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și