Spre exemplu ieri, 28 decembrie, două persoane au sesizat faptul că în urma vizualizării unor anunțuri postate pe un site de promovare și comercializare a unor produse și servicii, au primit link-uri pe care să le acceseze în vederea acceptării tranzacțiilor.

Într-un caz, victima a introdus toate datele cardului bancar, crezând că așa va intra în posesia sumei representând contravaloarea bunului oferit spre vânzare, însă ulterior a realizat că practic i-au fost retraşi 523 lei de pe card. În cel de-al doilea caz persoana a încercat, însă nu a reuşit să introducă datele cardului bancar.

În ambele situații au fost întocmite dosare penale, iar polițiștii continuă cercetările în vederea identificării autorilor și tragerii acestora la răspundere penală.

Pentru a nu deveni victime ale unor înșelăciuni polițiștii vă recomandă să aveți în vedere un set de măsuri de autoprotecție:

Fiți atenți de unde cumpărați și unde introduceți datele de pe card!

Manifestați prudență și nu comunicați informații personale confidențiale: CNP, serie și nr. CI, conturi bancare, parole etc.!

Nu depuneți sume de bani în conturile unor persoane necunoscute, ca urmare a unor solicitări telefonice!

Nu achitați sume în avans pentru ridicarea unor premii!

Atenție la oferte miraculoase! Dacă e prea frumos ca să fie adevărat, probabil nu e!

Dacă sunteți victimă a unor infracțiuni sesizați de îndată poliția pentru a fi demarate verificările care se impun!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și