Managerul Spitalului Judeţean, ec. Sorina Pintea a declarat că bărbatul de 83 de ani a fost găsit de doţie la 30 de minute după ce a fost muşcat, fiind operat la primele ore ale dimineţii de joi.

"Joi dimineaţa a intrat în sala de operaţie, unde practic i s-a refăcut faţa, în speţă buza pe care pacientul şi-a tăiat-o cu foarfeca acasă în prealabil. Lui i s-a făcut practic o plastie, iar premiera constă în faptul că pacientul are o vârstă înaintată şi a fost o muşcătura de câine extrem de urâtă", a declarat ec. Sorina Pintea.

A vrut să îi ia mâncarea

Maramureşeanul a mărturisit că incidentul s-a petrecut în momentul în care a încercat să ia mâncarea câinelui, iar acesta l-a atacat, l-a zgâriat pe faţă şi i-a sfâşiat buza: "Nu o mai sărit până amu la mine, eu am vrut să îi iau carnea de la gură, să i-o schimb, că m-am răzgândit. A sărit şi m-a muşcat de mână, am căzut şi atunci m-a muşcat de buză şi m-a zgâriat pe faţă. Păstrez câinele, nu renunţ la el că eu am fost de vină. Rex nu este agresiv". Găvrilă Ţulean a spus că acum s-a învăţat minte şi nu o să mai ia mâncarea câinelui.

"Pacientul a venit la spital într-o stare deplorabilă, cu o hemoragie mare, a fost stabilizat, s-au îndepărtat toate bucăţile sfacelate avasculare şi i-a fost refăcută buza de jos în totalitate. Evoluţia lui este favorabilă şi are o stare generală bună post operator. Este sub tratament antibiotic, întrucât nu ştim sigur dacă câinele a fost vaccinat. Pacientului îi va fi afectată vorbirea cam şase luni de zile până ţesuturile îşi vor relua funcţia în totalitate", a declarat Ovidiu Rotaru, coordonatorul Compartimentului de Chirurgie orală şi maxilo-facială.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și