O băimăreancă de 29 de ani este bănuită de comiterea acestor fapte, din care unele în complicitate cu un bărbat de 29 de ani din municipiul Bacău (concubinul suspectei) şi un tânăr de 18 ani din judeţul Maramureş (minor la data faptei).

De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că cei doi concubini au săvârşit unele fapte penale în prezenţa fiului lor minor, în vârstă de 3 ani, care a fost folosit la săvârşirea unor fapte, fie pentru distragerea atenţiei persoanelor vătămate, fie pentru a împiedica martorii oculari să observe momentul sustragerii bunurilor. Cu privire la acest aspect a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, pentru stabilirea şi aplicarea uneia dintre măsurile de protecţie specială prevăzute de Legea nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporţie de 65%.
Faţă de suspectă a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore şi s-a dispus continuarea cercetărilor acesteia în stare de libertate.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi de depistare a bărbatului suspect.

Prevenire:

Pentru siguranţa dumneavostră şi a bunurilor personale purtaţi portofelul în buzunarul de la piept, în interiorul hainei, nu în buzunarul de la spate a pantalonilor, de unde poate fi uşor sustras de către infractori, mai ales în locurile aglomerate.

Acordaţi mai multă atenţie poşetelor decât plaselor cu cumpărături. Când achitaţi cumpărăturile, scoateţi suma necesară de bani, nu toţi banii pentru a stârnii tentaţia hoţilor. Este de preferat să folosiţi carduri bancare, dar fără codul pin notat pe card.

Eviteţi locurile aglomerate atunci când aveţi sume mari de bani asupra dumneavostră.

Nu uitați! Hoţii vor profita de fiecare clipă de neglijenţă în ceea ce priveşte siguranţa bunurilor dumneavoastră. Mai mult interes manifestat în protecţia bunurilor pe care le deţineţi, vă scuteşte de neplăceri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și