În urma completării formularelor de identificare a riscului iminent, în patru cazuri s-a impus emiterea ordinului de protecție provizoriu. Însă au fost emise doar două, la Baia Mare şi Şomcuta Mare pentru că două victime au refuzat emiterea acestuia, la Sighetu Marmaţiei şi la Baia Mare.

Dacă Ești victimă a violenței domestice, te informăm că s-a creat o aplicație BRIGHT SKY pe care o poți descărca în telefon și poți să o folosești atunci când ai nevoie. În meniul aplicaţiei vei găsi o bază de date cu servicii de asistenţă socială, prevederile legale care te pot proteja, precum şi un formular electronic prin completarea căruia îți poți evalua rapid siguranța personală în cadrul relației.

Dacă ești agresor , te informăm că victima nu mai este singură. Dacă solicită ordin de protecție provizoriu, beneficiază obligatoriu de asistență juridică.
Lovirea sau orice act de violență este infracțiune și poți fi pedepsit cu închisoarea pentru o perioadă de până la 5 ani, în funcție de leziunile provocate victimei. Pedepsele se majorează cu o pătrime dacă faptele sunt comise asupra unui membru al familiei.

Totodată dacă încalci ordinul de protecție provizoriu emis de polițist sau ordinul de protecție emis de instanță, riști pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și