“Scopul acestei petitii este de a sustine infiintarea Politiei Animalelor in cel putin 3 (trei) puncte ale judetului Maramures, , iar pentru reușita implementării unei astfel de structuri, propun implicarea veterinarilor locali, voluntari, dar și a reprezentanților administrațiilor locale. În variantele de promovare ale proiectului propun ca, la cele trei sedii unde va fi constituită Poliția Animalelor, dar și în locuri vizibile din județ să fie afișat un număr de telefon pentru sesizări, dar și pliante și informații care să ducă, ulterior, la adoptarea acestor animale de către cetățeni cu suflet mare.

Animalele urmează să fie îngrijite în centru până vor ajunge în grija unor persoane iubitoare. În ceea ce privește persoanele identificate că maltratează sau izgonesc animalele, fără a apela la Poliția Animalelor, acestea ar trebui să fie amendate drastic, pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple în viitor. În acest sens vom demara o amplă acțiune de strângere de semnături la nivelul județului Maramureș, care să sprijine reușita acestui proiect, căutând, totodată, și sponsori interesați să susțină un asemenea demers. Implementarea proiectului ar avea un impact benefic major la nivelul județului Maramureș, prin reducerea cazurilor de abandon a animalelor, concomitent cu responsabilizarea celor care dețin animale.

In acest sens, daca vom obtine un numar mare de semnaturi, vom atrage atentia Consiliului Judetean Maramures pentru demersurile si sustinerea acestui proiect”, au scris iniţiatorii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet