Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș sfătuiește toți consumatorii din județ că trebuie să urmărească cu atenție sporită, atunci când cumpără produse alimentare prin comerțul on-line, cerințele privind comanda, livrarea și transportul, data expedierii alimentelor (în special pentru produsele alimentare ușor alterabile) precum și respectarea condițiilor prescrise de păstrare și consum ale acestora.

“Intensificarea comerțului on-line în această perioadă, cu alimente de toate tipurile, cum ar fi produse alimentare proaspete, refrigerate, congelate, preparate, uneori împreună cu produse nealimentare, impune o atenție sporită a consumatorilor, fiind necesar ca aceștia să verifice modul de prezentare al ambalajelor și produselor achiziționate precum și respectarea condițiilor de păstrare/depozitare specifice fiecărui tip de aliment”, precizează DSVSA Maramureș.

Maramureșenii trebuie să știe că durata durabilității minimale/data limită de consum a produselor alimentare trebuie verificată la recepția acestora. La primirea pachetelor comandate prin on-line acestea trebuie să fie intacte, fără urme vizibile de deteriorare, starea termică a produselor primite trebuie să corespundă cu recomandările producătorului de pe etichetă. Fructele și legumele nu trebuie să fie zdrobite, cu semne vizibile de mucegai, ambalajele să nu fie rupte, să fie vizibilă data limită de consum și lista de ingrediente.

Nu în ultimul rand, bonul fiscal trebuie să conțină informații despre produsele livrate și furnizor (cum ar fi denumire produs, cantitate, preț, magazinul de la care s-au achiziționat), bonul fiind util în cazul în care un produs este neconform și consumatorul dorește să facă reclamație.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și