“DJ 186 este un drum foarte circulat… Dar nu se dorește dezvoltarea acestei zone… Vorbim totuși de Maramureșul istoric, nu? După părerea mea personală, s-a greșit când s-a modernizat Valea Vișeului… Dacă este să ne luăm după populație, Valea Izei este mai mare ca populație decât Valea Vișeului… Trebuia ca drumul județean Vadu Izei-Săcel să fie declarat drum național iar apoi să fie modernizat. La cât de mulți străini ne vizitează zona, merita și Valea Izei să fie reabilitată, șoseaua județeană care acum e plină de gropi. Cum însă la Oncești, Nănești, Bîrsana, Șieu, Bogdan Vodă și Săcel lipsește cu desăvârșire rețeaua de canalizare a apelor menajere, dar și cea de apă potabilă, mă îndoiesc că această șosea o să fie reabilitată curând. Numai când te gândești la Mănăstirea Bârsana câți turiști strânge într-un an de zile și este destul. Nu mai vorbesc de alte și alte localități cu obiective turistice și nu numai… Primarii de pe Valea Izei ar trebui să-i ceară acest lucru președintelui Consiliului Județean, care să inițieze un proiect de Hotărâre de Guvern. Cu motivația necesară, expunerea de motive, iar argumente sunt destule”, susține Ardelean G.

“Eu spun că ar fi mai bine pentru acest drum. În fiecare an aceleași probleme cu gropile. Eu nu înțeleg de ce nu vor să reabiliteze acest drum județean, mai ales că este circulat intens. Ce interese sunt? Nu vor dezvoltarea turistică a zonei? Ne lăudăm peste tot cu Mănăstirea Bârsana, dar turiștii vin aici pe un drum plin de gropi. Ce fel de impresie lași?”, adaugă Marius C.

Primarii din zonă nu spun NU acestei idei. “Sigur că aș fi de acord cu transformarea acestui drum în drum național. Poate așa ar fi mai bine întreținut. Toate drumurile naționale au fost reabilitate cu prioritate, au rămas nereabilitate drumurile județene, cel puțin în Maramureșul Istoric. Nu știu dacă și în alte zone s-a întâmplat la fel”, precizează primarul din Bogdan Vodă, Ana Enea-Bizău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și