Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş precizează însă că persoanele care doresc să-şi păstreze asigurarea de sănătate din ţară pot să facă acest lucru, dacă-şi plătesc din mână contribuţia.

"Dacă asiguratul vrea să renunţe la asigurarea din România, pe perioada cât este asigrat în altă parte, mai ales în Uniunea Europeană, poate să facă acest lucru. El poate să ceară o ieşire din sistemul nostru, pentru că este asigurat în străinătate, unde lucrează şi-şi plăteşte asigurarea, iar când vine în România, aduce documente prin care dovedeşte că a fost acolo asigurat. Aici, în România, nu este obligat să plătească asigurarea de sănătate, dar dacă face acest lucru pe perioada şederii în străinătate, nu este o problemă. Dacă asiguratul plăteşte asigurarea şi în ţară, pentru că suma de 45 lei pe lună nu reprezintă o problemă, atunci acest lucru nu are niciun fel de consecinţe", a declarat Viorel Deghid, preşedintele CAS Marammureş.

În această situaţie se află în special maramureşenii care lucrează sezonier peste graniţe şi care se întorc în ţară, după o şedere de câteva luni în străinătate. Aceştia preferă să-şi păstreze asigurarea de sănătate din România, în special pentru a evita birocraţia şi pentru că, la nevoie, preferă să apeleze la serviciile medicale din ţară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet