O bilă albă pentru vecinii sătmăreni, care se pot lăuda, de la finele anului trecut, cu o cursă low-cost către Londra. De atunci şi până acum autorităţile judeţene, dar şi conducerea Aerogării din Tăuţii Măgherăuş dau asigurări maramureşenilor că astfel de curse vor exista şi din Baia Mare.

Pe reţelele de socializare există deja format un grup care cere autorităţilor judeţene asigurarea unor zboruri internaţionale de pe acest aeroport.„Ar fi ideal să existe zbor Baia Mare - Paris, zbor direct fără escală şi la un preţ rezonabil. Sunt mii de români din zona noastră care merg la Cluj cu diferite mijloace de transport. Avionul de Cluj e mereu plin şi mă refer la cursa Cluj – Paris. Pot să vă spun, cu siguranţă, că sunt foarte mulţi din zonă care merg la Cluj.

Cred că ar fi de asemenea zboruri pline şi din Baia Mare. Ca şi bani economisiţi, cel puţin cât dau unui mijloc de transport până la Cluj, cam 50 lei cu microbuz transport persoane sau mai mult cu maşina. Un drum de Cluj dus-întors înseamnă cam 100 lei de persoană cu microbuz. Aş fi dispusă să plătesc puţin peste 100 de lei dacă biletul ar fi mai scump în Baia Mare faţă de Cluj. Cel mai apropiat aeroport de unde putem zbura către Paris este Clujul deocamdată”, a declarat Oana Mureşan, o băimăreancă stabilită în Paris.

„Pentru mine şi familia mea ar fi minunat să existe zboruri internaţionale cu destinaţie Baia Mare la un preţ cât de cât convenabil! Noi locuim în Canada şi, ca să ajungem în Baia Mare, e nevoie în jur de 24 de ore de călătorie care include nouă ore de zbor transatlantic, până în Londra sau Frankfurt, două ore până în Budapesta, plus orele de aşteptare între avioane, în jur de patru până la şase ore de mers cu maşina din Budapesta în Baia Mare. Este enorm de mult!”, completează Ancuţa Gaie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet