Băimărenii, deloc puțini la număr, se declară nemulțumiți de lipsa ospătarilor profesioniști din multe din localurile considerate “de fițe” din centrul vechi ai Băii Mari și nu numai. Ospătari după care trebuie să aștepți să vină să îți ia comanda, care se joacă pe telefon deși sunt in timpul serviciului, ospătari care nu știu nimic, care vin la tine plictisiți, ca și cum i-ai deranja, iar dacă nu îți convine ceva, se mai și răstesc la tine.

“Din păcate, sunt convins că ducem lipsă de oameni calificați în acest domeniu, dar cred că ne confruntăm cu mai multe probleme. Lipsa de educație de acasă, lipsa de educație din școli, obținerea unor diplome de calificare doar pentru faptul că plătești taxa de școlarizare, nu pe calități și competențe. Avem apoi angajarea direct din stradă, cum se spune, a unor persoane care sunt dispuse să lucreze pe bani puțini și perioadă determinată și, nu în ultimul rând, poate cel mai important este faptul că un lider, fie el antreprenor, nu adună lângă el în echipă decât oameni care i se aseamănă în comportament, atitudine și interes. Este și cazul meu – la o terasă plină ai doi ospătari nepricepuți, care nu știu că regula de bază în comerț este să nu te cerți niciodată cu clientul, două persoane la bucătărie și nici o persoană din conducere să supravegheze activitatea! Și noi, clienții, să acceptăm serviciile lor de proastă calitate la infinit, ca să nu mai vorbesc de problema fiscală, doar toți știm și eu poate chiar mai bine”, a declarat, pentru „Axanews.ro”, Sebastian L., client nemulțumit.

“Nu are Baia Mare ospătari profesioniști, iar asta se vede. Mergi la câte o terasă și vine un ospătar cu o atitudine deloc prietenoasă, ca și cum tu ești de vină că l-ai deranjat. Dar și noi, ca și clienți, suntem de vină, părerea mea, că acceptăm astfel de situații. Ar trebui să cerem mai mult respect”, adaugă Mihai R.

“Am pățit și eu destule cu ospătari din aceștia, de pe stradă, care nu știu nimic. Care vorbesc cu tine de sus, care nu știu respecta clientul. Dar au pretenții, să le lași bacșiș cat de mult, nu contează că ei au făcut o servire de rahat. Poate că la un local oarecare nu te miră astfel de atitudini, dar la localuri care se consideră cu fițe parcă te-ai aștepta la altceva”, completează Raul S.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet