In textul care ne introduce in povestea uneia dintre destinatiile care au intrunit criteriile de selectie pentru a fi declarata printre „the Best” judetul nostru este definit „Neinfricata lume veche” (Boldly Old World).

In lista mai sunt cuprinse si alte locuri care ii imbie pe turisti, in total, 20 la numar, plus o recomandare venita din partea cititorilor. Textul destinat Maramuresului incepe cu o descriere a judetului, in care sunt amintite traditiile din satul Botiza, bisericile UNESCO si bineinteles Cimitirul Vesel din Sapanta. Urmeaza apoi anumite recomandari pentru turistii interesati sa viziteze acest colt de tara. Dintre acestea nu lipsesc evenimentele consacrate, respectiv Sarbatoarea Castanelor din Baia Mare sau Targul Cepelor din Asuaju de Jos.

Este descris cu detalii cum si cu ce se poate ajunge in Baia Mare, respectiv Maramures, trasee de drumetii si itinerarii, plus informatii despre transportul public sau unde si cum se pot inchiria biciclete. Descrierea judetului continua cu optiuni de cazare in pensiuni, de luare a mesei, fiind amintite palinca de Maramures, carnatii sau ciorba de burta.

De asemenea, sunt sfaturi pentru turisti referitoare la obiective demne de vizitat sau sfaturi pentru cumparaturi. Obiectele ceramice, tesaturile viu colorate, traditionalele clopuri se regasesc printre elementele fabricate si vandute de mestesugarii locali.

Pentru a vedea care au fost criteriile de selectie si celelalte destinatii aflate in lista alaturi de Maramures puteti vizita:

http://travel.nationalgeographic.com/travel/best-trips-2015/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet