Seria de documentare “Aventuri cu mancare si vin, in Romania/ Food and Wine Adventures: Romania” este un program prezentat de Jenny Powell, o cunoscuta vedeta de televiziune din Marea Britanie, si Olivier Magny, un expert in vinuri din Paris.

Noua serie cuprinde sase episoade de cate 30 de minute, care vor fi difuzate in Romania, pe Travel Channel, in fiecare sambata, incepand din 23 mai, de la ora 20.00.

Seria “Aventuri cu mancare si vin, in Romania” a fost lansata oficial intr-un eveniment organizat marti seara, la Bucuresti, de reprezentantii companiei Scripps Networks Interactive, care detine Travel Channel. La eveniment au participat, printre altii, vedeta britanica Jenny Powell si Andrew Grieve, Vice President of Advertising Sales pentru Marea Britanie si regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), in cadrul Scripps Networks Interactive Inc.

In afara de Romania, noul serial urmeaza sa fie difuzat in urmatoarea perioada in toate cele 130 tari din Europa, Orientul Mijlociu, Africa si zona Asia-Pacific in care Travel Channel emite in prezent, dupa cum au declarat reprezentantii companiei Scripps Networks Interactive Inc.

Cimitirul de la Sapanta, in primul episod

La evenimentul organizat marti seara la Bucuresti a fost proiectat si primul episod din aceasta serie, care este dedicat Maramuresului, orasului Baia Mare si cimitirului de la Sapanta.

Urmatoarele episoade din seria “Aventuri cu mancare si vin, in Romania” sunt dedicate, pe rand, altor zone importante din Romania, respectiv Brasov, Cluj, Constanta, Arad si Bucuresti.

In noua serie “Aventuri cu mancare si vin, in Romania”, Jenny Powell si Olivier Magny pornesc intr-o calatorie de descoperire culinara prin Romania. Acestia prezinta mici producatori care lucreaza inca dupa metode traditionale, viziteaza targuri de produse, podgorii si ferme si mananca intr-unele dintre cele mai bune restaurante din tara. In vizita lor, Jenny si Olivier se indreapta spre nord, catre Maramures, inainte de a intra in Transilvania, ajungand in cele din urma pe tarmul Marii Negre.

“Aventuri cu mancare si vin, in Romania” isi propune sa continue campania de promovare a Romaniei, prin intermediul Travel Channel, inceputa prin trilogia documentara “Wild Carpathia”, care a fost difuzata in perioada 2011 – 2013, la nivel international, de aceasta televiziune.

Spre deosebire insa de “Wild Carpathia”, in care Romania a fost promovata si prin intermediul unor personalitati precum printul Charles al Marii Britanii, principesa Margareta si Ivan Patzaichin, noul serial “Aventuri cu mancare si vin, in Romania” nu va pune accentul pe astfel de persoane celebre, ci pe oameni obisnuiti si pe lucruri si locuri ascunse si inedite.

Filmarile pentru acest serial s-au intins pe parcursul a aproximativ patru saptamani, in septembrie si octombrie 2014, fiind realizate de echipa Scripps Networks Interactive, care detine Travel Channel, si de cea a companiei de productie Tuesday`s Child, in frunte cu producatorul Eoin O`Shea, dupa cum presa a relatat pe 10 octombrie 2014.

“Incercam sa facem cunoscuti in aceasta serie oamenii din spatele cortinei. Am incercat pe cat posibil sa cautam lucrurile ascunse si oamenii de zi cu zi”, a explicat atunci producatorul Eoin O`Shea.
“Primul nostru spatiu de filmare a fost in Constanta. Am calatorit apoi spre Tulcea, pentru a ajunge in Delta Dunarii, unde am invatat cum se face vinul de nisip si am invatat sa gatim supa de peste. Jenny Powell chiar a mers cu unul din localnici la pescuit in lacul sau preferat”, mai spunea la momentul respectiv producatorul seriei documentare, precizand ca ultimele cadre au fost filmate in Centrul Vechi din Bucuresti, printre spatiile vizitate de echipa Travel Channel numarandu-se si Hanul lui Manuc.

Tot atunci, cei doi prezentatori ai seriei, britanica Jenny Powell si francezul Olivier Magny, au declarat ca au fost foarte impresionati de Delta Dunarii, considerand ca este “unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-au vazut pana acum”. Olivier, in special, a descris experienta sa din Delta Dunarii drept “una dintre cele mai extraordinare din viata sa”.

Cel de-al treilea spatiu de filmare pentru “Aventuri cu mancare si vin, in Romania” a fost la Baia Mare. Jenny si Olivier au mers prin munti pana la granita cu Ucraina, pentru a vizita o ferma de familie, care isi produce mancarea si vinul din propriul pamant. Acolo a fost locul unde Jenny a invatat sa prepare urda.

Citește și

loading...