Dintre acestea, 62 de persoane au fost declarate vindecate, doua decedate, iar în prezent mai avem doar șapte persoane pozitive internate în spital.
În ultimele 24 de ore, la nivel de județ s-au preluat și condus în carantină instituționalizată din punctele de trecere a frontierei de stat un număr de 47 persoane venite din state aflate în zona roșie de risc. Au fost verificate peste 300 de persoane cu privire la respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare, fiind aplicate 17 amenzi în valoare de 3735 lei pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare.

„În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional șase persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii în spațiile publice. De asemenea, este important să se procedeze la dezinfectarea obiectelor utilizate (telefon mobil, laptop, tabletă, butoane de acces interior și lift, balustrade, clanțe, mânere). Datele centralizate la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș arată că sunt 15 locații de carantinare. În izolare la domiciliu sunt 155 cetățeni, statistică ce include și membrii familiei. Sunt în carantină 476 persoane venite în țară din state situate în zona roșie de risc și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată”, precizează Prefectura Maramureș.

Vă reamintim că în Monitorul Oficial al României nr.377/2020 a fost publicată Ordonanța Militară nr.11 prin care se prelungește suspendarea zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania spre România, pentru toate aeroporturile din România, începând de astăzi, 12 mai a.c. până la data de 14 mai a.c., inclusiv. Măsura nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet