Astfel, in seria de 7 fotografii cate au fost postate sunt surprinse ipostaze domestice dintre cele mai diverse, realizate in localitatea Sarbi. Personajele principale sunt „Tanti Maria”, cea care da indicatii pentru pregatirile evenimentului, un batic vechi pe care o matusa mai varstnica il etaleaza cu mandrie, camera de zestre a unei tinere numite tot Maria. In fotografii e surprins si modul in care se triaza cartofii pentru iarna, o zi de targ, emblematic pentru zona, fiind loc de intalnire, schimb de noutati si barfe.

Ultimele doua fotografii sunt realizate la Sighetu Marmatiei. Una la Festivalul Datinilor de Iarna si ilustreaza costumatia feciorilor care colinda de sarbatori, iar cea din urma este fotografia unei fete, Maria Lidia Ciceu, imbracata in straie traditionale. Fata, absolventa a clasei a 11-a vorbeste despre visul ei de a studia medicina ca sa devina pediatru, despe casatorie si faptul ca vrea sa plece sa locuiasca in alta parte.

Nu este pentru prima data cand Maramuresul este recomandat drept destinatie de vacanta de National Geographic. Anual, cel putin o serie de fotografii realizate in parti diferite ale judetului, majoritatea in partea de nord al judetului, recomanda aceasta parte de tara drept destinatia ideala de vacanta.

Fotografiile le puteţi vizualiza accesând link-ul următor: http://travel.nationalgeographic.com/travel/best-trips-2015-pictures-maramures-romania/#/preparing-dinner-maramures-romania-mclaughlin_86207_600x450.jpg

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și