Alături de aceștia sunt așteptați să revină la București și artiști sau trupe care au mai concertat pe scenele din țara noastră precum Deep Purple, Cyndi Lauper, Ricchie e Poveri, BZN, Richard Clayderman sau Al Bano. Din peisajul concertistic al Capitalei în 2014 nu vor lipsi artiștii autohtoni, Proconsul, Iris, Direcția 5, Vama, Vița de Vie, Taxi sau Smiley așteptându-și fanii cu show-uri spectaculoase.

* Formația Timpuri noi va deschide sezonul spectacolelor cu un show pe care-l va susține pe 16 ianuarie la Hard Rock Cafe, urmat pe 18 ianuarie de Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg care va aduce la Sala Palatului un spectacol feeric, cu reprezentația "Lacul lebedelor".

Formația Zdob și Zdub va susține pe 24 ianuarie un concert special la aniversarea a șase ani de la deschiderea Hard Rock Cafe.

Pe 26 ianuarie, la Sala Palatului, va fi prezentat spectacolul "M-am născut lângă Carpați" — In memoriam Ion Dolănescu, invitați fiind Ionuț și Doinița Dolănescu, Maria Ciobanu, Irina Loghin, Benone Sinulescu, Ileana Constantinescu, Tiberiu Ceia, Nicolae și Constantin Dolănescu, Arsenie Botnaru, Gheorghe Palcu, Nelu Vlad, Simona Dinescu, Leontina Văduva, Florin Georgescu.

Luna ianuarie se încheie la Hard Rock Cafe cu spectacolele oferite de Mihai Mărgineanu, pe 30, și Proconsul pe 31 ianuarie.

* Bucureștenii îi vor putea vedea, pe 6 februarie, pe cei de la Vama, la Hard Rock Cafe, iar pe 9 februarie, la Sala Palatului, va fi prezentă regina contemporană a muzicii fado, Dulce Pontes, care va aduce la București acordurile muzicii portugheze. Direcția 5 va veni cu cele mai frumoase melodii ale sale pe 14 februarie, de Valentine`s Day.

Pionieri ai curentelor heavy metal și hard rock modern, trupa Deep Purple revine în România într-un nou concert ce va avea loc pe 20 februarie, la Sala Polivalentă din București.

După spectacolul de lansare a celui mai recent album, "Acustic", ce a avut loc în 2013 la Teatrul Național, trupa Vița de Vie revine la Hard Rock Cafe pe 20 februarie cu un nou concert, urmată, pe 21 februarie, în același spațiu, de un spectacol oferit de Mircea Baniciu.

Pe 23 și 24 februarie, la Sala Palatului, cunoscuta companie americană de dans Pilobolus Dance Theater va putea fi văzută în două reprezentanții ale spectacolului "Shadowland".

Italienii de la Ricchie e Poveri, Franco Gatti, Angela Brambati și Angelo Sotgiu, revin la Sala Palatului din București pe 26 februarie pentru un nou spectacol extraordinar.

* Pe 1 martie, Smiley revine la Sala Palatului într-un concert ce marchează lansarea noului său album. Show-ul se anunță a fi unul incendiar, cu multe momente speciale, piese în primă audiție și invitați surpriză.

Multi-instrumentistul și compozitorul japonez Kitaro va oferi pe 2 martie un regal muzical la Sala Palatului din Capitală. Evenimentul face parte din turneul de promovare a noului material discografic, intitulat "Final Call", lansat în luna septembrie 2013.

Hard Rock Cafe va găzdui pe 6 martie concertul trupei Vunk — "Flori, fete, hituri, cântăreți!" în care spectatorii vor avea parte de un show special cu proiecții, fum și multe lasere.

Irlandezii de la Lord of the Dance revin la București pe 14 martie într-un spectacol care ar putea fi ultimul în România al cunoscutei trupe. "Reprezentanții trupei au anunțat că se vor retrage pentru o vreme și nu se știe dacă această pauză va fi permanentă sau nu", potrivit organizatorilor show-ului.

Una dintre cele mai iubite trupe din România, formația Taxi, cu Dan Teodorescu, Vicky Sava, Daria Corbu, Mugurel Coman, Cantemir Neacșu, Kerezsi Csongor și Darius Neagu, își invită fanii pe 17 martie, la Sala Palatului, la un spectacol cu invitați surpriză. Cu acest prilej, trupa va lansa și albumul "15".

Unul dintre cei mai cunoscuți pianiști ai lumii — Richard Clayderman — revine la Sala Palatului din București, într-un concert inedit, pe 19 martie. Pianistul va fi acompaniat de Camerata Regală, întregul spectacol fiind condimentat de percuționistul Daniel Ciampolini.

Formația Voltaj va lansa pe 20 martie, la Sala Polivalentă, single-ul "Meci de box".

Una dintre cele mai populare cântărețe de origine franceză — Mireille Mathieu — va concerta pentru prima dată la București pe 20 martie, la Sala Palatului. Publicul va putea asculta live melodii precum "Mon Credo", "C`est Ton Nom", "Acropolis adieu", "Ne me quitte pas", "Santa Maria" sau "Tous les enfants chantent avec moi”.

Tot în premieră în România va fi și show-ul Metal All Stars, un mini-festival care va reuni nume legendare, autoare ale unor contribuții incontestabile în muzică. La evenimentul care va avea loc pe 24 martie, la Pavilionul Central Romexpo, vor fi prezenți Phil Anselmo (Pantera, Down), Zakk Wylde (Black Lable Society, ex-Ozzy Osbourne), Joey Belladona (Anthrax), Cronos (Venom), Udo Dirkschneider (Udo, Accept), Rob Blasko Nicholson (Ozzy Osbourne), Brian Fair (Shadows Fall), Ross the Boss (Manowar), Jon Donais (Anthrax), Jasin Todd (ex-Shinedown), Matt Bachand (Shadows Fall), Nick Menza (ex-Megadeath), Aaron Rossi (Ministry, Prong) și Jesse Billson.

Pe 27 martie, formația Iris va putea fi văzută la Hard Rock Cafe într-un concert eveniment în care fanii vor putea asculta melodii precum "Somn Bizar", "Noaptea", "Să nu crezi nimic", "Ultimul mic dejun al lui Bon", "Baby", "Totul sau nimic" sau "De vei pleca".

După trei ani de concerte susținute la Sala Palatului, Horia Brenciu & HB Orchestra se mută într-un nou spațiu, la Romexpo, pentru un show ce va avea loc pe 29 martie.

* Luna aprilie începe cu un spectacol al trupei Compact, "un concert pentru prieteni". Acesta va avea loc la Hard Rock Cafe pe 3 aprilie.

Pe 16 aprilie, Sala Palatului va găzdui un spectacol în memoria regelui muzicii pop, Michael Jackson — "Remember the Time? A show to remember Michael Jackson". Piesele care au scris istorie vor fi reorchestrate în maniera simfonic pop de European Royal Orchestra condusă de Simona Strungaru, mesajele vor fi ilustrate prin pași de dans grație conceptului DaDans și coregrafei Judith State, iar în fundal vor rula proiecții spectaculoase, realizate special pentru acest spectacol. Un plus de savoare va fi oferit de cunoscutul Mike Terrana, potrivit Eventim.

La Hard Rock Cafe va fi prezentat, pe 24 aprilie, și concertul Bosquito, care va cuprinde melodii precum "Așa că beau", "Hopa Hopa", "Două mâini", "Când îngerii pleacă", "M-ai dat peste cap" sau "Tu ești iubita mea".

* Celebrul cântăreț italian Al Bano revine la București pe 7 mai, la Sala Palatului, pentru un concert pe care îl va susține alături de Alexander Simphony Orchestra.

Un alt concert îndelung așteptat de români va fi și cel al celebrului artist de origine britanică Peter Gabriel. Acesta va concerta în premieră în România pe 8 mai în pavilionul central din cadrul complexului expozițional Romexpo. Show-ul face parte din turneul "Back to Front" ce marchează 25 de ani de la apariția celui mai cunoscut album al artistului — "So".

Supranumită de critica din lumea întreagă "noua regină a muzicii fado", Mariza va putea fi văzută la București pe 15 mai, într-un concert susținut la Sala Palatului.

O nouă premieră pentru România va fi și concertul pe care celebrul Marc Anthony, unul dintre cei mai influenți artiști ai timpului și un adevărat ambasador al muzicii și culturii latine, îl va susține pe 19 mai la Sala Palatului din Capitală. Artistul a primit numeroase discuri de aur și platină, lista sa de premii Grammy începând în 1998 cu trofeul pentru cea mai bună interpretare latino/tropical, pentru "Contra la corriente", urmat de Grammy pentru cea mai bună piesa a anului 1999, pentru "Dímelo".

* Cea de-a doua ediție a Metalhead Meeting va avea loc pe 7 iunie la Arenele Romane din București. Și în acest an organizatorii își doresc să păstreze rețeta de succes din 2013 cu trei headlineri de peste hotare alături de trei trupe românești în vogă. Organizatorii și-au propus să anunțe în luna ianuarie primul headlinder al evenimentului.

Celebra cântăreață de origine americană — Cyndi Lauper — va susține un concert la Sala Palatului din Capitală pe 12 iunie, cu doar câteva zile înainte de împlinirea vârstei de 61 de ani. Concertul face parte din turneul "She`s So Unusual: 30th Anniversary Tour" început pe 12 iunie 2013. Anul acesta artista aniversează 30 de ani de la lansarea albumului "She`s So Unusual", apărut în 1983. Albumul de debut conține și unele dintre cele mai cunoscute piese ale artistei precum "Girls Just Want to Have Fun", "Time After Time", "She Bop", "All Through the Night" sau "Money Changes Everything".

* În luna iulie fanii muzicii rock alternativ vor avea posibilitatea să-i asculte în premieră la București pe americanii de la Thirty Seconds to Mars. Evenimentul, care va avea loc pe 4 iulie, la Romexpo, face parte din turneul de promovare a celui mai nou album al trupei, "Love, Lust, Faith and Dreams", lansat în luna mai 2013.

După trei ediții desfășurate în aer liber, pe malul lacului Pasărea de la marginea comunei Tunari, B`estfest Summer Camp se va desfășura în 2014, în perioada 31 iulie — 2 august, la Palatul Mogoșoaia.

* Pentru luna august organizatorii de concerte și spectacole din Capitală au anunțat doar festivalul Summer Well 2014 care se va desfășura în zilele de 9 și 10 august la Domeniul Știrbey de la Buftea.

* După o primă ediție reușită în 2013, organizatorii Maximum Rock Festival pregătesc în 2014, pe 24 și 25 octombrie, la Turbohalle din București, o nouă ediție plină de surprize pentru participanți.
* Pentru lunile septembrie, noiembrie și decembrie, organizatorii de spectacole nu au anunțat deocamdată niciun eveniment concertistic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet