Ciolacu dă asigurări că nu vor crește taxele la anul

„Discutăm despre execuția bugetară de anul acesta și despre următoarea rectificare și despre următorul buget. E prima oară de la Revoluție când bugetul va fi votat pe programe. E o dezvoltare și a statului și a viitoarei Românii pe care ne-o dorim. Câte procente sunt pentru majorări (de pensii, salarii) nu am stabilit în coaliție, dar sunt convins că vom stabili cât mai repede. Acum doi ani mi se pare că nu a fost nicio majorare.

La anul nu se mărește nicio taxă. Prin PNRR, ne-am asumat jaloane de scoatere a unor excepții, lucru care s-au întâmplat. Și anul acesta, prin modificările la Codul Fiscal, nu s-a venit cu măriri de taxe, ci s-au scos anumite excepții cerute de toate organismele financiare internaționale, lucru corect”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Avem cele mai mici venituri în UE din impozitarea proprietăților

Președintele PSD s-a referit și la impozitele locale. Amintim că miercuri, întrebat despre amendamentul depus de senatorii din coaliţie privind creşterea cu 50% a taxelor şi impozitelor locale, premierul Nicolae Ciucă a spus că decizia a fost luată în coaliţie. El a mai precizat atunci că varianta privind stabilirea acestor impozite după grilele notariale a fost amânată deoarece autorităţile locale au transmis că e imposibil de realizat până la finalul anului.

„Asociațiile muncipiilor, orașelor au spus că, neterminându-se digitalizarea în ANAF, nu se poate aplica acea grilă notarială și atunci s-a luat decizia ca să descentralizezi către autoritățile locale. Vorbim de descentralizare, dar când o facem dăm înapoi și criticăm. Am descentralizat aceste aceste taxe către autoritățile locale, ele creând un echilibru bugetar.

Trebuie să ținem cont de faptul că avem cele mai mici venituri în UE din impozitarea proprietăților – sub 2%. Media europeană e de 4,6%. Dorim să trăim ca afară, dar să încercăm”, a spus Ciolacu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și