Infractorii provoacă un eveniment de circulație, după care pretind bani, dând vina pe victima țintită. Au apărut deja primele cazuri la urcarea către Sighet, în Pasul Gutâi, dar și în zona municipiului Sighetu Marmației!

Sigheteanul Ilie-Virgil Luță este cel care a sesizat întreaga situație, publicând modul de operare al escrocilor pe rețelele de socializare. “Mare atenție! La ieșire din Baia-Sprie către Sighetu Marmației, un grup infracțional cu autoturisme provoacă accidente rutiere. Duminică după amiază, un prieten venea pe drum și, la un moment dat, a fost depășit. În următoarea secundă, respectivul a pus frână, astfel că prietenul meu nu a putut opri la timp. Indivizii s-au dat la el, pretinzând bani. Prietenul meu a spus că are 200 de lei, moment în care șmecherii i-au luat banii și au plecat, iar el a rămas cu paguba”, a relatat Ilie-Virgil Luță.

Reacțiile nu au întârziat să apară. “Și eu am pățit la fel, însă am fost cu martori și s-au temut să schițeze ceva. Au pus frână bruscă și au claxonat insistent. După ce eu am oprit în parcare, ei au trecut. Eu am ieșit din parcare, mi-am continuat drumul, iar ei au văzut că am plecat. Au încercat din nou, la intersecția aia din cartierul Independenței. Erau mai mulți tipi, au încercat să producă un accident, dar am reușit să scap de ei. Au un BMW negru, model nou, geamuri fumurii”, a relatat și Florentina Velisca. Internauții au pus și problema refuzului de a-i plăti pe indivizi, însă rămâne și întrebarea dacă aceștia nu cumva pot deveni agresivi. În orice caz, cei care au dat nas în nas cu escrocii au menționat că au numere false și umblă numai în grup. Măriuca Hotea a opinat că “la câte se întâmplă, bine că nu i-au făcut nimic săracului om”. În schimb, Julia-Sandra Vîrsta a explicat faptul că astfel de situații sunt des întâlnite nu numai în țară, ci și în străinătate. “Cred că șmecherașii și-au făcut stage-ul la Napoli, pentru că “se poartă” acum prin toată Italia!”, a spus aceasta.

Polițiștii maramureșeni au intrat deja pe fir.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și