Actorul Mitică Popescu era internat în Spital Elias din data de 29 decembrie, cu multiple comorbidități, între care probleme cardiace grave.

Mitică Popescu s-a născut în București pe data de 2 decembrie 1936. A fost căsătorit cu actrița Leopoldina Bălănuță, plecată dintre noi în 1998. În 1958, sub regimul comunist, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru "nedenunțarea de acte preparatorii pentru trecerea frontierei". A fost gazda emisiunii de pe TVR 2 "D’ale lu’ Mitică".

Actorul Mitică Popescu a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, "pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București".

A murit Mitică Popescu. Împlinise pe 2 decembrie vârsta de 86 de ani
Actorul cu o filmografie diversă, de la producţii de comedie până la drame, a încântat generaţii de cinefili.

"În «Gustul şi culoarea fericirii» a fost primul meu rol principal. Şantierul unde a fost filmat este undeva prin Bucureştii Noi şi, de câte ori trec prin zona aceea, îmi amintesc cu nostalgie. Nu mi-a fost greu la filmări, pentru că eram obişnuit de la teatru să studiez cu multă atenţie textul, iar echipa a fost foarte bună", povestea Mitică Popescu anul trecut. Filmul spune povestea lui Grigore Romcescu, un tânăr inginer constructor, detaşat ca diriginte de şantier pentru a ridica o ţesătorie într-un orăşel de provincie. El intră în conflict cu directorul de investiţii al întreprinderii din cauza corectitudinii cu care aplică normele de producţie, precum şi din pricina nonconformismului său. Regia este semnată de Felicia Cernăianu, iar din distribuţie fac parte actorii Cornelia Gheorghiu, Vasile Cosma, Dorel Vişan şi Gheorghe Visu.

Legat de filmările pentru "Vânătoarea de vulpi", Mitică Popescu îşi aminteşte că atunci l-a cunoscut pe regizorul Mircea Danieliuc şi că acesta vorbise deja cu Dinu Săraru ca să fie ales în distribuţie. Filmul "Vânătoarea de vulpi", după romanul lui Dinu Săraru "Nişte ţărăni", a fost regizat de Daneliuc şi reuneşte în distribuţie actori ca Mircea Diaconu, Gheorghe Cozorici şi Valeria Seciu. În anii ’50, într-un sat românesc, ţăranul Năiţă Lucean se opune cu încăpăţânare colectivizării, prin toate tertipurile. Simte instinctiv că acest lucru nu-i poate aduce decât rău, odată ce ar ceda statului pământul şi vitele crescute cu atâta efort. Singura certitudine pe care o are este proprietatea unui pământ insuficient şi neroditor. Deşi ţine cu dinţii de aceasta, ideea binelui colectiv îi este impusă prin forţă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și