„Eram pe Bulevardul «Promenade des Anglais». Eram mai multi. Un baiat din grup s-a intors si a vazut ce ce intampla. Atunci a strigat la noi si am fugit spre plaja. Eram cu copii mici, care s-au speriat, la fel si noi. Una dintre fete era in celalalt capat al bulevardului. Abia am reusit s-o sun, de panicata ce eram, sa-i spun sa mearga pe alta parte spre casa. Am luat copiii, sa fie in siguranta, si am fugit. Suntem speriati. Copiii sunt socati, au traume. De acum nimic nu va mai fi la fel. Noi locuim langa bulevard si, spre dimineata, am auzit o bubuitura puternica. Era plin de politie in zona”, spune Irina Lunka Levai.

In grupul de romani care a trecut la doi pasi de moarte se mai aflau Anca Calin si Ioana Petrea. Cu totii au scapat.

„Noi n-am mai iesit seara din casa, deoarece eram obositi. In schimb, prietenii nostri s-au dus. Am primit telefon de la ei, erau panicati, nu isi reveneau din soc. Prietena mea se afla la cinci metri de locul in care camionul a intrat in multime. Era o nebunie. Am vorbit cu ea la telefon mult timp sa incerc sa o calmez. Apoi a plecat impreuna cu prietenii cu care iesise intr-un loc mai sigur. Au stat timp de doua ore intr-un restaurant”, spune Cecilia Vamvu, o alta romanca aflata la Nisa in noaptea atentatului. Contul de Facebook al Ceciliei Vamvu s-a umplut de mesaje de la prietenii din tara, stiind ca ea se afla acolo.

„Am vorbit aproape toata noaptea la telefon. O parte dintre prietenii, cu care ieseam de obicei si impreuna cu care ne-am uitat si la campionatul de fotbal, erau acolo. Eu pentru ei imi faceam griji. Am aflat ca sunt bine toti. Pe noi, oboseala ne-a salvat”, mai spune romanca. Noul bilant al victimelor atacului de la Nisa este de 84 de morti, inclusiv copii, si peste 150 de raniti dintre care 18 sunt in stare grava.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet