În cei 15 ani, de când colindă străzile lumii, maşinile Google au parcurs kilometri suficienţi cât să înconjoare Pământul de 400 de ori. 50 de mii de kilometri au acoperit doar pe străzile din România.

Doi din trei români folosesc Google Maps măcar o dată pe săptămână

Ela Moraru - manager Google România: Avem un set de camere care fotografiază în acelaşi timp 360 de grade imaginile din locul în care se află maşina. Sunt colectate toate datele şi apoi procesate cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Doi din trei români folosesc Google Maps măcar o dată pe săptămână. Cu ajutorul imaginilor panoramice de pe Street View, se pot orienta mai uşor în spaţiu, îşi pot da întâlnire în faţa unei anumite clădiri sau pot vizita virtual muzeele lumii. De aceea, actualizarea constantă a imaginilor este esenţială.

Serviciul oferă utilizatorilor inclusiv posibilitatea să observe cum s-a schimbat acelaşi loc, de-a lungul timpului. Din această săptămână, istoricul locurilor vizitate de maşinile Google poate fi accesat şi de pe mobil.

În plus, tehnologia avansează cu fiecare an.

Tehnologia poate pătrunde chiar şi în locuri unde drumul este accidentat sau accesul este imposibil pentru maşină. Imaginile în detaliu de pe munte, din salină sau din muzee au fost captate cu ajutorul unui triciclu sau a trekkerului, un dispozitiv portabil, de forma unui rucsac, pe care au fost montate camerele. Acesta a fost folosit inclusiv în Deltă, unde panoramele de pe braţele Dunării au fost captate din barcă şi chiar din căruţă.

Hărţile din România vor fi actualizate în următoarele şase luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și