Tehnologia denumită Identity Check Mobile a fost dezvăluită în premieră la Mobile World Congress, un eveniment important care se derulează în fiecare an la Barcelona în luna februarie, și între timp a fost testată în Olanda, SUA și Canada.

"Mastercard Identity Check Mobile elimină necesitatea ca un deținător de card să țină minte parole...În schimb, deținătorul unui card își poate valida identitatea prin utilizarea unui scaner de amprente pe smartphone sau via o tehnologie de recunoaștere facială printr-un selfie", precizează grupul american într-un comunicat de presă.

Cele 12 piețe unde această tehnologie este disponibilă sunt Austria, Belgia, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Olanda, Norvegia, Spania și Suedia.

Potrivit firmei de cercetare de piață Juniper Research, valoarea globală a plăților prin intermediul dispozitivelor mobile sau wearables ar urma să ajungă la 95 miliarde de dolari în 2018 de la 35 miliarde de dolari anul trecut.

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăți care operează cea mai rapidă rețea de procesare a plăților din lume, oferind un liant între consumatori, instituții financiare, comercianți, autorități și companii din peste 210 de țări și teritorii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet