„Primele măști de protecție pe care le-am produs le-am trimis la Suceava, pentru că acolo este cea mai mare nevoie, la acest moment”, a declarat Ioan Filip.|n a doua tranșă au fost făcute livrări către spitalele din Satu Mare, Oradea, Bistrița și județele Mureș, Cluj, Vrancea și Timiș.

Măștile de protecție sunt în trei straturi, certificate de Agenția Națională a Medicamentului. La sfârșitul lunii martie a fost montată la firma Techtex din Oșorhei (jud. Bihor) – membră a grupului Taparo- prima linie de producție. Au fost făcute probele tehnologice și au fost instruiți angajații și cei care asigură mentenanța. Acum se lucrează în patru schimburi, fiind confecționate 150.000 de măști de protecție pe zi. Producția măștilor se realizează într-un spațiu special iar personalul este verificat cu termo – scannere la intrarea în fabrică și este echipat corespunzător. De asemenea, la firmele ce fac parte din Grupul Taparo sunt produse și aproximativ 1.000 de combinezoane de protecție/zi. Se intenționează și producerea de bonete, lenjerii de unică folosință, scutece și șervețele umede.

Marți, 7 aprilie, vor ajunge în firmă încă două linii tehnologice automatizate pentru producția de măști de protecție, iar după 15 aprilie se va trece la producerea măștilor de protecție de clasă superioară (FFP2 și FFP3). Ele asigură un înalt nivel de protecție (FFP3 – cel mai înalt nivel) și sunt destinate în special cadrelor medicale și persoanelor care intră în contact direct cu bolnavii infectați cu coronavirus.

După cum a declarat pentru „Glasul Maramureșului”, la mijlocul lunii martie, Ioan Filip, se va ajunge la o producție de 10 milioane de măști de protecție pe lună. Acestea vor fi livrate prioritar către spitale și instituții medicale unde sunt bolnavi infectați cu coronavirus. Pe lista celor care vor primi aceste măști figurează apoi farmaciile și instituțiilor publice, iar apoi magazinele care vor face distribuirea către populație.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet