Potrivit unui comunicat al IGPR, medicul este cercetat sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, abuz în serviciu, luare de mită și dare de mită, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

Medicul are interdicția de a-și exercita profesia într-o unitate spitalicească de stat, iar procurorii au pus sechestru pe două imobile și pe conturile bancare ale acestuia.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de investigare a criminalității economice și procurorii Parchetului General, s-a stabilit că, în perioada 2008 — 2012, medicul ar fi eliberat peste 136 de rețete medicale, compensate integral, pe numele mai multor persoane care în realitate nu beneficiau de aceste servicii medicale, nefiind luate în evidențele medicului.

Din cercetări a mai reieșit că persoanele respective nu sufereau de afecțiuni psihice sau erau decedate chiar și cu 10 ani înainte de eliberarea prescripției pe numele lor. După emiterea prescripțiilor respective, acestea au fost înmânate reprezentanților farmaciilor de pe raza județului Constanța, cu care medicul colabora, direct sau prin intermediul altor persoane.

Reprezentanții farmaciilor au înaintat, ulterior, prescripțiile medicale nelegal întocmite la CJAS Constanța, alături de documentația aferentă, solicitând decontarea acestora.

Prejudiciul în acest caz se ridică la 124.000 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet