În acest context, Federaţia Sanitas a lansat o campanie prin care doreşte să combată actele de violenţă asupra cadrelor medicale şi să creeze un cadru legislativ care să apere angajaţii din sistem.

„Studiile recente au arătat că aproximativ 85% din personalul medical chestionat este agresat verbal la locul de muncă, iar 10,2% este agresat fizic. Timpul de aşteptare sau refuzul de a accepta diagnosticul pus sunt doar două dintre motivele pentru care angajaţii din sistem sunt agresaţi (studiul este realizat de Colegiul Medicilor Bucureşti în 2015). Din păcate, foarte puţini depun plângeri”, a declarat Leonard Barascu, liderul Federaţiei Sanitas.

„Agresiunile verbale sunt la ordinea zilei”

În Maramureş, conducerile spitalelor au precizat că personalul medical se confruntă zilnic cu diverse forme de violenţă din partea pacienţilor. Pentru a-şi proteja angajaţii, spitalele au personal de pază la Unităţile de Primiri Urgenţe, dar nici în acest fel nu se pot evita cu totul situaţiile conflictuale.

„Avem cazuri nenumărate de agresiune şi în ţară, şi local. Întâlnim un comportament neadecvat din partea anumitor pacienţi. În principal, la Urgenţă sunt astfel de situaţii, deoarece acolo se prezintă diverse persoane în stare afectivă, în stare de ebrietate, care nu se abţin de la manifestări ca de stradă, iar asta este o problemă. Noi avem gardian în timpul gărzilor, dar nici prezenţa gardianului nu rezolvă în totalitate problema. Actualmente, nu avem agresiuni fizice, dar au fost şi agresiuni fizice în anii precedenţi.

Agresiunile verbale sunt la ordinea zilei. Noi, din Urgenţă, nu putem să influenţăm pacienţii. Trebuie făcută o campanie prin mass-media, la domiciliu, la şcoală, peste tot. Astfel de incidente ne afectează foarte mult activitatea medicală. Medicul nu poate lucra în situaţii în care este înjurat, bruscat, ameninţat. Medicul şi personalul medical trebuie să lucreze în condiţii normale”, a declarat dr. Florin Lupaşcu, director medical al Spitalului de Recuperare Borşa.

Tatuaje Sighet

Citește și