"Sedativele administrate lui Michael sunt de puțin timp reduse pentru a începe un proces de trezire, care ar putea dura mult", a anunțat joi, într-un comunicat, purtătoarea sa de cuvânt, Sabine Kehm. Fostul campion german este la terapie intensivă la spitalul universitar din Grenoble.

După patru săptămâni de comă artificială, în care a fost plasat după accidentul de schi produs pe 29 decembrie, medicii au decis să-l trezească în mod progresiv pe Michael Schumacher, care "a reacționat pozitiv" la această procedură, anunțase miercuri ziarul L`Equipe.

Miercuri, Sabine Kehm a etichetat aceste afirmații drept "speculație", însă joi ea avut altă poziție, precizând: "Inițial, se stabilise clar (...) să nu se comunice această informație până când acest proces nu va fi consolidat, cu scopul protejării familiei".

Presiunea mediatică a avut câștig de cauză în fața dorinței de discreție arătată de familia fostului pilot.

Joi, familia lui Schumacher a cerut din nou presei "să-i respecte intimitatea și secretul medical și să nu deranjeze munca medicilor".

"Nu vom da nicio informație despre etapele intermediare" ale fazei de trezire, a mai indicat doamna Kehm în comunicatul său.

Septuplul campion mondial de Formula 1, care a împlinit 45 de ani pe 3 ianuarie, a suferit leziuni craniene "difuze și grave", conform ultimelor rapoarte, după ce s-a lovit cu capul de o stâncă în timp ce schia în stațiunea franceză Meribel, pe 29 decembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet