Medicii de familie maramureșeni spun că nici în 23 iulie sistemul nu a funcționat optim, “iar din 10 consultații până acum două au fost validate, opt nu, 2 rețete offline. Așteptăm ca toți cei implicați să își asume răspunderea, pentru că este inadmisibil ce se întâmplă”.

“Așteptăm nu doar scandal, ci soluții tehnice viabile, totul să fie transparent. Date fiind aceste probleme, noi sau ne asumăm riscul de a plăti rețete sau rămane pacientul fără rețeta compensată și cum tu, ca medic, nu poți lăsa pacientul fără terapie pentru că boala să se poate agrava, eliberezi rețeta offline cu riscul de a plăti ulterior acea rețetă”.

Unul din medicii de familie maramureșeni (care a dorit să își păstreze anonimatul) spune că pacienții sună și “ne întreabă dacă funcționează sistemul și dacă putem să eliberăm rețete compensate sau trimiteri”.

“Sunt îngrijorați, mulți dintre ei sună să vadă dacă s-a remediat problema. E un sistem care a fost subdimensionat de la început, nu l-au făcut scalabil/ nu a avut mentenanță corespunzătoare și au preferat întotdeaună să găsească țapi ispășitori medicii care, vezi Doamne, nu îl folosesc corect sau au probleme de internet. În loc să recunoască problema reală și mai ales să o rezolve corespunzător. Avaria de acum este doar cea mai mare și mai îndelungată, dar problemele sunt vechi și noi le-am semnalat nu o dată, ci de n ori”, spune medicul de familie băimărean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și