"Având în vedere preocuparea Ministerului Sănătății pentru menținerea unei bune stări de sănătate a populației, în această perioadă a Sărbătorilor Pascale, specialiștii în sănătate publică fac o serie de recomandări privind consumul de alimente și conduita zilnică. (...) Reluarea unei alimentații bogate în grăsimi, produse din carne tocată sau prăjeli poate cauza de cele mai multe ori probleme digestive. Această alimentație trebuie evitată, pe cât posibil, și de persoanele care suferă de afecțiuni digestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecțiuni hepatice sau pancreatice", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății remis vineri AGERPRES.

Recomandările medicilor se îndreaptă, în special, către persoanele cu diferite afecțiuni. Astfel, bolnavii care suferă de diabet nu trebuie să întrerupă tratamentul indicat, iar printre alimentele pe care ar trebui să le ocolească cei care au probleme cu inima se numără cele bogate în grăsimi și sare.

"Preparatele din carne de miel, precum și carnea de miel, să fie achiziționate de la comercianți autorizați care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor, iar alimentația să fie diversificată și să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe și produse lactate", mai sfătuiesc medicii.

În ceea ce privește consumul excesiv de alcool, acesta trebuie evitat.

De asemenea, medicii îndeamnă la implicarea în activități fizice pentru menținerea unei stări de sănătate corespunzătoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet