Avand in vecdere ca nu exista case de marcat, clientii acestor localuri pot contribui cu bani in cutiile de donatii de pe tejghea, acestea fiind insotite de pancarte pe care scrie "la ce ai nevoie, lasa cat crezi ca e corect".

Casierii lantului Panera, preiau comenzile si le dau mai departe la bucatarie. Clientii primesc in schimb o chitanta pe care scrie cam cat ar costa preparatele in mod normal, insa acestia nu sunt constransi sa plateasca o anumita suma de bani, fiind lasati sa depuna exact atat cat cred ei ca ar trebui, sau cat isi permit sa lase.

Prima cafenea de acest fel a fost deschisa in St. Luis, in mai, 2010. In prezent, cinci localuri functioneaza dupa acest principiu si se asteapta ca in 2013 sa le treaca pragul peste un milion de clienti.

Kate Antonacci, sefa departamentului de Initiative cu impact social, a declarat ca scopul acestor cafenele este de a asigura ca milioanele de americani care au venituri mici sa poata permite sa ia o masa pe care sa plateasca putin sau nimic. Aceasta a mai spus ca: "Aceste cafenele dovedesc ca oamenii pot manca intr-un loc cald si imbietor aceeasi mancare ce le este servita tuturor. Nu se compromite in niciun fel experienta, este vorba doar de o schimbare a felului in care au acces la o astfel de mancare".


Preluare: incont.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și