Grecia se va afla probabil în centrul discuțiilor după ce Uniunea Europeană a întreprins săptămâna trecută demersuri pentru ca Atena să ia măsuri pentru un mai mare control al granițelor sale în următoarele trei luni.

În ianuarie, Austria a decis să limiteze numărul de solicitanți de azil, stârnind temeri că alte țări care se află pe așa-numita rută a Balcanilor — principala rută a migranților care doresc să ajungă în nordul și vestul Europei — vor fi nevoite să gestioneze un număr mai mare de refugiați.

Țările balcanice urmează deja exemplul Austriei de a consolida securitatea frontierelor, cu planuri de a opri migranții la frontiere, în pofida îngrijorărilor în creștere că acest lucru ar putea duce la o criză umanitară în Grecia în condițiile în care refugiații continuă să sosească și să rămână blocați acolo.

Ungaria a anunțat că va închide trei puncte feroviare de trecere a frontierei cu Croația începând din 21 februarie pentru `apărarea siguranței publice`, conform informațiilor apărute vineri în presă. Măsura va fi valabilă timp de 30 de zile. Cele trei puncte feroviare de trecere a frontierei vizate sunt Murakeresztur-Kotoriba, Gyekenyes-Koprivnica și Magyarboly-Beli Manastir.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet