Groparii dansatori din Africa au devenit cunoscuți în întreaga lume, în ultimele luni, după ce dansul lor la înmormântările din Ghana au tras atenția persoanelor care utilizează forumurile și i-au transformat în meme, pe muzică tehno.

Imaginile cu ei dansând cu un sicriu pe umeri, într-o ceremonie ce poate părea bizară pentru alte culturi, au devenit motiv pentru numeroase glume.

Într-o notă totuși serioasă, aceștia au ţinut să transmită acum un mesaj de mulțumire pentru personalul medical. Ei le-au mulţumit acestora pentru munca lor şi le-au cerut oamenilor să continue să respecte normele de distanţare socială: „Staţi acasă sau dansaţi cu noi!”Ei au devenit cunoscuţi pentru prima dată în 2017, după apariţia într-un reportaj BBC care arăta ritualul înmormântării din Ghana, unele persoane dorind să fie conduse pe ultimul drum în pași de dans. În ţară africană cu 30 de milioane de locuitori, tot mai mulţi oameni sunt dispuşi să plătească pentru acest gen de înmormântare.

Nana Otafrija Pallbearing & Waiting Services este o firmă care oferă o procesiune funerală mai deosebită, sicriul este cărat de 6 tineri care dansează cu el până la groapă. A devenit populară în anii 90 şi are 100 de angajaţi.

Anul acesta, un utilizator YouTube a pus imaginile filmate de BBC în 2017 pe o muzică tehno iar cioclii dansatori au devenit meme, zeci de mii de oameni din SUA, Brazilia, Europa şi Asia au distribuit masiv imaginile în social media cu referire la ratări majore, epice, care pun viaţa în pericol.

Mai nou, imaginea lor a fost asociată cu mişcarea „Stai acasă!”, pentru a convinge oamenii să rămână izolaţi din cauza coronavirusului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet